Diskuse

Těhotná, mýty opředená

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Měla jste štěstí, mohu jen blahopřát. Celosvětové statistiky ale varují, že u 2 žen z 10 dochází v průběhu těhotenství a porodu k nějaké komplikací. Těžko se bude okolí vysvětlovat proč miminko přestalo ještě v děloze žít  jenom proto, že nebyla diagnostikována těhotenská cukrovka. Přitom je to tak jednoduché - k léčení někdy stačí jen dietní režim. Štětičkou získaná kultivace může prokázat výskyt streptokoků. Léčba je 

také jednoduchá, jednorázové podání antibiotika během porodu. Nepoznaná infekce může nakazit novorozence těžkou, někdy až smrtí končící celkovou infekcí. V podstatě jde o dvě diagnostické metody, které jsou nesmírně důležité k vyloučení určitých komplikací. Myslíte, že je hrdinství odmítnutím tyto komplikace riskovat? ´Jak by jste teď spětně posuzovala Vaše rozhodnutí jako ta 9. či 10.?

1 0
možnosti
DM

Omlouvám se za to s ve slově zpětně

0 0
možnosti
VK

Tak ono i těhotenství,ve kterém čekáte miminko třeba s Downovým syndromem,může probíhat úplně v pohodě,bez zvracení,že.A těhotenská cukrovka taky není úplně bezvýznamná-pokud by to byla jen kolonka v tabulce bez dalších rizik,tak to by to vyšetření pojišťovny asi neplatily.Ano,můžete všechno-když máte štěstí a je všechno v pořádku.Ale rozhodně to tak není u všech těhotných a když  to u vás proběhlo v pořádku,tak je trochu pyšné (a pitomé  zároveň) vaše zkušenosti zobecňovat.Pobavte se o zbytečnosti vyšetření na těhotenskou cukrovku třeba s maminkou,které před porodem zemřelo dítě v břiše (taky důsledek nepoznané nebo neléčené těhotenské cukrovky) a uvidíte,jak jsou vaše názory sebestředné a hloupé.

3 0
možnosti
Foto

Že je Vaše dítě v pořádku, tím si jistá nemůžete být. Já bych zase právě kvůli nenarozenému podstoupila všechna vyšetření a bez odmlouvání. Je vidět, že na dítěti Vám moc nezáleželo, jen jste chtěla mít absolutní pohodlí pro sebe.

2 0
možnosti
AR

A37n35n46a 45R54a75d59o52v50á

3. 12. 2014 21:04

Tedy "na dítěti Vám moc nezáleželo" jsou silná slova.

Já si to nemyslím.

Spíš to vidím jako výpověď někoho, kdo se cítí být "tak jako hodně nad věcí a zvládl si něco po svém" a potřebuje to sdělit tímto způsobem, dost si věří a hlavně měl štěstí, že nezažil něco "obvyklého" a naštěstí i nic "neobvyklého" (stran nenarozeného dítěte). Nic víc nic míň.;-)

0 0
možnosti
AR

A16n40n30a 26R28a84d89o48v35á

3. 12. 2014 19:34

Je hezké, že jste zjistila, že jsme různé a na stejnou věc tedy můžeme různě reagovat, gratuluji.

Možná tedy časem přijdete i na to, že ty "tabulky (pro ty lidi co mají rádi ten pořádek)" slouží k tomu, aby se případně podchytilo něco, co problém být může. Holt se dělají z průměru a s tím, že "vybočení" nemusí znamenat nic, se počítá, protože se ví, že každý jsme jiný, ale nějakou dobu se zřejmě někdo zabýval tím, že jisté změny mohou "značit něco", co je dobré podchytit co nejdříve.

Tímto všem přeji, aby všechny "dramatické", ale dle mého dobře přežitelné, zátěžové testy na gestační diabetes byly zbytečné a odchylky od tabulek byly pouze "individuální specialitkou" a nikoliv problémem, tím méně závažným.

Chtít a cítit můžete ledacos - jistě nejlépe pozitivní a v pohodě, - ale přírodě stále nešéfujeme. Hezký den

3 0
možnosti