Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Děkan Michal Pullmann lakující rudý komunistický teror narůžovo je vážným nebezpečím pro naši svobodu a demokracii! On to jistě přednáší i ve škole!

!!

1 0
možnosti
Foto

Mám-li to zjednodušit na ultimo: Diktatura jsou proskripce a každý krok směrem od tohoto stavu je krokem ke svobodě a demokracii. A Pullmann asi nic na růžovo nelakuje, když mapuje tuto cestu. Lakuji něco narůžovo, když napíši, že teprve po únoru 1948 získali ženy právo si svobodně kupovat cigarety a kouřit?

0 1
možnosti

Vyjádření děkana filozofické fakulty a jejích studentů je obvzláště ostudné v kontextu s tím, že se tato fakulta chlubí tím, že na ní studoval Jan Palach!

1 1
možnosti
Foto

a proč si myslíte, že by levicově smýšlející Jan Palach to vyjádření nepodepsal? Vždyť svým činem chtěl vzburcovat lhostejnou veřejnost.

0 0
možnosti

R^

Absolutně nechápu, jak může být historik lhářem. To, že si komunisti po svém Vítězném Únoru vylhali svoje dějiny naší země, kterým dosud věří, je smutné. Ale že historik tyto lži obhajuje, to je trestuhodné! Jak mohl být zvolen děkanem?!? Což ten klouček neví, že jsme ty komunistické hrůzy osobně prožili!!! Co nám chce nalhávat?

:-)

2 0
možnosti
Foto

Dotaz: Přísahal jste v době normalizace při udělování titulu? Jak ta přísaha asi zněla? A nebo i ta vojenská?

0 2
možnosti
Foto

Pan Pullmann se ovšem chystá svou odbornost historika dát všanc obhajobě tvrzení, že normalizační Československo nebylo pod vládou jedné strany a ideologie nedobrovolně, jako by si občané pozvali po Pražském jaru intervenční vojska sami. Jakoby únik do soukromí a svých koníčků nebyl vynucen tím,že projevit otevřeně svůj názor znamenalo riskovat degradaci v zaměstnání, nepřijetí dětí na VŠ a soustavnou intervenci StB do osobního života, včetně ohrožení zdraví a svobody.

Zdroj: https://pokus.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755986

Upozorňuji, že někdo nechtěl riskovat degradaci v zaměstnání atd. znamená toto konformní chování, že byl pod vládou jedné strany a ideologie dobrovolně atd.

Prostě ďáblovi musíte umět řicí ne za cenu ztráty vlastního života, svobody, jinak se s ním spolčujete.

A nebyl jsem to já, kdo po listopadu 1989 veřejně prohlásil, všichni jsme vinní.

Dalším problémem je, že v době jednání v Čierne nad Tisou všichni svorně prohlašovali, že jsou pro socialismus. Dokonce vyzdvihovali, jak je naše západní hranice bedlivě střežená ostnatým drátem, vlčáky a ke střelbě vždy připravenými pohraničníky.

0 2
možnosti

Jak může historik obahajovat komunistické lži? Neuvěřitelné! :-)

2 0
možnosti

Takhle to dopadá, když je někdo důsledný pragmatik. R^

1 0
možnosti

Já tušil, že bychom se občas i shodli :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik