Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LI

LEVICOVÁ INTELIGENCE

12. 3. 2010 9:58
Todle je opravdu nepříjemné

a je mi Vás i líto. Ale když tak v tom pořadu ty nafoukané kapitalistické panáky vidím tak mám jasno že do tohodle pořadu bych nešel a s těmi lidmi, o kterých si myslím svoje, bych nešel ani krmit králíkyRv!!Rv

0 0
možnosti
V

vvesely

12. 3. 2010 8:42
Vy do byznysu nepatříte

Podnikáná není o emocích, ale o faktech. Co byste dělal vy, kdybyste někomu za  zběžně představený záměr slíbil obchodní účast a posléze zjistil, že situace neodpovídá předpokladům? Spláchl byste   s v é   peníze do záchodu jen proto, abyste navenek měl "čistý štít" ?  Vždyť to je naivita, která do podnikání nepatří. Příslib jste dostal na základě informací, které jste předložil. Pokud byly mylné, je to Vaše chyba a nehledejte ji u někoho jiného. Navíc, namísto abyste zvýšil své úsilí ve svém podnikatelském záměru, ztrácíte čas veřejným plakáním a házením špíny na někoho jiného.  Zjistil jste si kolik úspěšných projektů bylo a kolik dopadlo jako váš? Chápu to dobře, že jsou investoři špatní a podlí jen proto, že jste neuspěl Vy? A kdybyste uspěl, investoři přišli o své peníze a Vy nepřišel o nic, bylo by to košer?  Postrádám sebekritiku. Jakou jste udělal chybu Vy?

0 0
možnosti
RJ

molok

12. 3. 2010 8:51
Re: Vy do byznysu nepatříte

Já jsem ten pořad viděl, nápad s tím uspět v zahraničí byl čistě nápad investorů, který šel proti koncepci autora projektu, který chtěl uspět na českém trhu. Takže jediný problém tohoto projektu byl, že investoři viděli kopy peněz na zahraničních trzích, jejiž iluzi jim žadatel o investici nevytvořil ani se o ni nesnažil ...

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

12. 3. 2010 0:15
spork

Zaujalo mne to už v pořadu, že o tom nikdo z vás neslyšel. tento Váš "vynález" se v Americe prodává pod názvem Spork, což je kříženec slov Spoon a fork. Moc úspěšný není, jestli je patentovaný, těžko říct.

Každopádně stále Vám nic nebrání najít si investora u nás, patentovat si evropu a udělat to pořádně. Vzhledem k tomu, že tu máte patent, tak Vám nápad ani nemůže nikdo ukrást, nemluvě o tom, že nemá parametry. Tak na co si stěžujete? dostal jste zdarma lekci o nic jste nepřišel, to mi přijde jako docela dobrý kšeft. Snad jste jen přišel o iluze, že pohádky se nedějí. Samozřejmě je to především kšeft. Tito investoři co tam jsou mají dost vyděláno, aby pro ně nebyl zajímavý zisk v řádu stovek tisíc až několika málo milionů, logicky hledají tam, kde se dá vydělat nejvíc a pokud to padne, padá i obchodní záměr. Však to i na začátku řekli. Pokud to nepůjde patentovat v USA, tak jdou od toho.

0 0
možnosti
RJ

molok

11. 3. 2010 11:29
No tak jste docela dobře popsal

další příběh, který se za získáním investice skrývá. Bohužel samotný koncept pořadu, kdy se v 4,5 minutách opravdový investor rozhoduje, zda do něčeho investuje je docela ekonomicky nesmyslný. A to neberu to, že veřejnoprávní ČT platí z kocesionářských poplatků potencionální business soukromých osob. Proto je úsměvné, když tam vždycky někteří investoři otáčí oři v sloup nad evrospkými dotacemi, ale že si maximalizují zisk v pořadu, který zaplatil koncesionář už je jim docela jedno :-) . Další zajímavý fenomén, který tento pořad nepřímo ukazuje, že žena, aby se dostala tak vysoko, musí být snad opravdu lepší než muž. Je to náhoda že přítomné dámy jsou na úrovni jak vzdělanostní, což generuje možná jejich nadhled při jejich chování k potencionálnímu partnerovi, zatímco pánové vypadají, že jejich hlavní přednost je jenom prořízlá huba? Jakmile se totiž dostane někdo s přítomnými pány do sporu

0 0
možnosti
RJ

molok

11. 3. 2010 11:30
Re: No tak jste docela dobře popsal

bez ohledu na to zda má pravdu, tak s investicí skončil :-) 

0 0
možnosti
PP

Euronymos

11. 3. 2010 10:41
Krásná pohádka

Neviděl jsem prakticky nic z této frašky, takže ani váš časově vymezený úsek.

Takže můžu pouze soudit vaší zdejší neschopnost. Pokud jste chtěl napsat krásnou čtivou pohádku, tak se vám to docela povedlo. Pokud jste si zde snažil udělat reklamu, pokusit sehnat investora, tak jste absolutně selhal. I kdybych měl slabší chvilku a chtěl dělat nějakou charitativní činnost, tak bych si to stejně rozmyslel, protože nedokážete svůj nápad ani trošku prodat. Jak oslovíte lidi, kteří to neviděli ? Co sakra znamená první pokus? Snad máte nějaké jméno, kontakty a něčemu se snažíte dělat reklamu.

Takže opusťte vysněný svět, zamyslete se a zkuste to udělat lépe.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

11. 3. 2010 14:59
Re: Krásná pohádka

 Ty jsi asi spadl z třešně..;-D nejchytřejší..nej..nej blb. A ještě k tomu Euro..[>-]

0 0
možnosti
RK

lambrussco

10. 3. 2010 10:43
kontakt

Vážený pane,

prosím o váš kontakt na proseco@seznam.cz, rád by se si s vámi domluvil schůzku a probral věci ohledně investice do vašeho výrobku.

Děkuji

Robert K.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

10. 3. 2010 2:24
Kvalita

Investorů a jedno slovo - Peprnet.

0 0
možnosti
JB

Dabi

9. 3. 2010 15:07
Takže

pár novodobých milionářů se  v TV jen poklesle baví ..........................

0 0
možnosti
VC

vena65

9. 3. 2010 16:44
Re: Takže

Pár milionářů dává zdarma lekci těm, co by se rádi milionáři stali. Byznys není procházka růžovým sadem a je lepší, když dostanou kopanec hned na začátku. Ušetří jim to problémy a peníze v budoucnu.

Pokud se vám to nelíbí, nekoukejte na to.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

9. 3. 2010 13:23
nechte kontakt

Jak by se vám mohl někdo ozvat, když nikde nenecháte kontakt, pane Věříši? Ani tady není váš mail...

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik