Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

8. 3. 2010 22:44
Pro někoho je Den D

úchylárna, pro jiného něco jako přehlídka zajímavých nápadů, pro dalšího škola byznysu a pro někoho šance jak prorazit. Někteří uchazeči o investici, jdou do pořadu až neskutečně nepřipraveni, teprve tam se dozví, že nestačí mít nápad, ale že je potřeba jej taky prodat a to většina zúčastněných nedokáže. Rád bych věděl kolik zdejších kritiků by dalo panu Věříšovi peníze na ten jeho nápad. Proč nezaložit společnost a nedat to dohromady? Pusťte se do toho. 300 000 není tak moc. To společně jistě dohromady dáte. Stanou se z vás podnikatele a zjistíte, že v křesle před obrazovkou se to kecá každému snadno. Pane Věříš berte to jako dobrou zkušenost, která vás zatím ještě příliš nestála.  

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

9. 3. 2010 0:05
Re: Pro někoho je Den D

No tak kdybych si myslel, že je to rozumný, tak těch 300k investuju, bohužel pro autora nemám potřebu se takto realizovat. Škola byznysu to rozhodně není - to se z toho nikdo dobře nenaučí. Já jsem nekritizoval to, že ty peníze pán nedostal, to je každýho věc, jestli dá, nebo nedá, já kritizuju pořad jako takový, nelíbí se mi. Je to zábava pro hloupý masy, moje přítelkyně to na to kouká ráda - no snad jsem se jí nedotknul haha ;-D

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

8. 3. 2010 21:36
Pořad den D je úchylárna

Vůbec jsem nepochopil proč tam ti lidé chodí - vždyť to není vůbec o byznysu, ale o tom udělat pofiderní show pro diváka vychovaného na Vyvolených a Big Brother apod. O to víc se divím, že se to vysílá na ČT. Když jsem viděl s jakou arogancí se tam ti pánové a paní vyjadřují, tak jsem si fakt říkal: proč tam sakra ty lidi chodí jak žebráci škemrat o pár stotisíců? Dostanou naložený, přiblblá část národa se pobaví na jejich účet a ještě se s tím nápadem profláknou, že je předběhne někdo jiný, kdo peníze má, nebo je schopný je sehnat. Je fakt, že v tomhle směru se nevyznám, ale to je opravdu tak těžké získat 300k od banky jako půjčku? Dyt to jsou v podstatatě drobný. Jestli banky nepůjčují ani na dobrý podnikatelský záměr 300k, tak kde to žijeme???

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

8. 3. 2010 21:46
Re: Pořad den D je úchylárna

Je to show, o nic jiného nejde. Jenom je prostě smutné, když se "generálové hvězdné pěchoty" vztekají, že jim zpívání nejde a že za to může porota. V daném případě je to jednoduché a jasné. Kdyby platilo, co padlo ve studiu, autor investici získal. Protože to nebyla tak úplně pravda a investoři si jeho slova ověřili, z byznysu sešlo. Kde je problém, nechápu.

Co by mě ale v souvislosti s tím pořadem zajímalo, je, kde se berou peníze, které investoři "přidělují". Fakt doufám, že nejde o vybrané koncesionářské poplatky. Na stránkách pořadu jsem žádnou takovou informaci nenašel....

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

8. 3. 2010 21:34
Autore

podívejte se na film Capitalism: A Love Story, tam dostanete většinu odpovědí, proč na dobrý nápad který by mohl pomoci lidem peníze od lidí, s kterými jste se dostal do kontaktu nikdy nedostanete.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

8. 3. 2010 21:43
Re: Autore

Tak autorovi Martine půjčte Vy, kde je problém? Když oni jsou zlí, že nepůjčí, tak do toho jděte. Je to přece jednoduché. Ostatně asi tak, jako kdyby si autor půjčil u banky, samozřejmě s nějakou zástavou, kterou se mu asi nechci riskovat.

0 0
možnosti
GCI

General Custer III.

8. 3. 2010 17:58
Den D

slouzi k tomu, aby prilakal k TV divaky.

0 0
možnosti
UVTN

URB-Resident v týlu nepřítele

8. 3. 2010 17:37
Ten nápad se mně líbil, ale zřejmě pro investory

to není ono. To by chtělo spíše fandu, jako jste Vy. Takovou věc bych koupila, jako dárek synům i vnukům, kdyby to byla součást nějakého tábornického zavíracího nože. Zkuste o tom popřemýšlet. Přeji hodně zdaru. R^

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

8. 3. 2010 18:57
Re: Ten nápad se mně líbil, ale zřejmě pro investory

Vasi synove a vnuci maji jen jednu ruku...? Nebo mate jen rada ujete zlepsovaky?

Myslim, ze u autora tohoto nastroje bude motivace krapet jina...

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

8. 3. 2010 16:56
T akonkurence je toto?

http://images.google.com/images?q=one-handed+cutlery

?

A toho se oni "investori" obavali? Ach jo. Mit 300k, skoro do toho jdu.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

8. 3. 2010 15:08
Je docela smula, ze o tom zahranicnim vyrobku nikdo nevedel

...v dobe nataceni. Myslim ze by byl vysledek jiny. Vyrabet tu lzicku jenom pro CR je neco uplne jineho a pro investory ne tolik zajimaveho... Zamer prevalcovat zahranicni konkurenci by pritom, podle meho nazoru, vyjit mohl. Ale bylo to potreba vedet uz pri vyjednavani...

0 0
možnosti
B

blazab

8. 3. 2010 17:34
Re: Je docela smula, ze o tom zahranicnim vyrobku nikdo nevedel

Mohl, ale to by ti musela ta zahraniční konkurence umožnit vstup na trh. Pokud má něco podobné chráněno (např. patent), je dost možné, že by do toho patentu výrobek p. Věříše spadal, a tudíž by na tamní trh vstoupit nemohl. A to, že to má pan Věříš zapsáno jako průmyslový vzor, ještě v podstatě nic moc neznamená. Před vstupem na zahraniční trh by asi musel usilovat o průmyslové vzory v každé dané zemi (EU naráz), což taky není zadarmo (vyjma EU, to je celkem únosné) .... není to jednoduché. Zase na druhou stranu 300K je prd, mohli to vzít jako charitu.:-(

0 0
možnosti
JV

Tutti

8. 3. 2010 15:00
rozumni investori - neschopny pan Veris

Investori maji mnohem vetsi zkusenosti s obchodem nez vy. Napad muze byt sebelepsi, ale jaky je trh.

Jestli je v ceske republice 10 000 potencionalnich uzivatelu, z toho si jich to koupi 5000, kazdy da tak 200 korun = 1 milion obrat ( a to ne rocni, ale celkovy).

Kolik z toho muze byt zisk po odecteni nakladu na vyrobu, propagaci, distribuci, reklamace  atd.

Rekneme ze 400000 je velice optimisticky zisk.

Takze vy chcete 300000 a nabizite 50% ze 400000. To neni investice, to je charita. Takze bez expanze do zahranici nema ta investice smysl. Neobvinujte investory, oni dobre vedi co delaji. Pokud chcete delat charitu, hledejte nejake chranene dilny a ne investory.

0 0
možnosti
ZV

Šerlog Houmles

8. 3. 2010 16:19
Re: rozumni investori - neschopny pan Veris

Jde o něco jiného. Buď peníze přislíbím bez vedlejších podmínek (tím nemyslím, že jako investor chci víc procent, než je mi nabízeno, to si dohodli ...) a pak tedy je nefér couvnout. Anebo přislíbím podmínečně, aby nositel nápadu věděl, že tam může ještě naskočit nějaký problém - a pak teda couvnu, když zjistím, že se naplnilo to, čeho jsem se jako investor obával. Ovšem deklaroval jsem to předem. To, co provedli p. Věříšovi zrovna košer není.

Ostatně - vyvinula se z toho celého spíš už nějaká show pro diváky než místo střetu nápadů a peněz na realizaci. i proto zřejmě vyměnili Pilného za Rostocka. Pilný byl věcný, profík, ale choval se tam prostě jako investor, ne jako showman. Navíc jsem četl v rozhovoru s Bartošem o úplně jiných věcech (ne o Dni D), že třeba Bartoš ještě před zahájením první serie přislíbil televizi, že do 2 projektů (nějakých) půjde. to samé určitě i druzí.

Pořad pro mě osobně ztrácí zajímavost v podstatě, show dominuje - o to TV jde.

0 0
možnosti
VT

Kavka

8. 3. 2010 15:00
Já ten pořad sleduju

a až na malé výjimky takových těch blouznivců tam bylo docela dost dobrých nápadů. Ti přítomní investoři se mi vůbec nelíbí, skoro každého tam zdrbnou a zpucujou jak malého Jardu. Zvláště ti chlapi jsou  "chytrý jak rádio Jerevan". Nemám z toho pořadu vůbec dobrý pocit.Rv

0 0
možnosti
JV

Tutti

8. 3. 2010 15:03
Re: Já ten pořad sleduju

Az na male vyjimky je to tam sami blouznivec. Vetsina jsou magori a podvodnici, mala skupina jsou naivkove, sice s dobrym napadem ale necim co se neda rozumne prodat. A opravdu, opravdu vyjimecne je nekdo s dobrym napadem i planem jak ho realizovat.

Pan Veris patri spise do skupiny tech naivku.

PS: Pokud chce delat charitu, tak proc mu vadi ze prozradil svuj napad. By mel byt rad ze to vyrobi a doda postizenym nekdo jiny.

0 0
možnosti
PA

plantaznik1

8. 3. 2010 14:37
hmm, docela smutny

tak preju hodne sil do boje s nimiR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik