Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Čemu se divíte? Ona chce jen to nejlepší a nemíní se smířit s dnešními šarlatány doktory, co mají ta svá technologická udělátka tak akorát na udržování bolesti. Chce to vzít postaru a se zkušenostmi předchozích tisíce generací, nebýt pokusným králíkem tzv. moderního lékařství. Smiřte se s tím, že lidé jsou různí a mají jiný pohled na svět, než vy. A vůbec nevím, co je špatné na bylinkách, akupunktuře, kineziologii... Vážně myslíte, že se k těmto naukám obrací tolik lidí jen proto, aby jim to nepomohlo?

Doporučuji ji občas poslechnout.:-) Věřte, že se vám to vrátí.:-)

(Slovo ezoterika je pěkně hnusné, dnes se od něj ustupuje v celém božím světě.)

4 8
možnosti
OK

To není jen o akupunktuře a o bylinkách. Mimochodem, až se někde rozsekáte v autě (což vám rozhodně nepřeji) a přiletí pro vás vrtulník se špičkovým vybavením, které vám zachrání život ještě dřív než doletíte na specializované pracoviště, budete mít následně depresi z toho, že vás raději svědkové nehody nepředali "odborníkovi" provozujícímu tradiční medicínu pomocí bylinek?

3 2
možnosti
MJ

M90i13r37a 83J65a64n11č38a

28. 5. 2014 13:30

No držím palce, taky bojuju s bylinkářema, akupunkturistama a podobnými. Ale časem snad ten boj vyhraju.:-)

1 2
možnosti
JR

J72a87n 22R82i16c26h22t69e55r

28. 5. 2014 13:20

Ne v takové míře, ale přírodní léčiva na kdeco, meditace, rozhovory s anděly, amatérská psychologie, mantry, duchové míst či co,... a neschopnost bavit se o čemkoli jiném (vyjma hokeje, naštěstí, ten miluje snad víc než já;-D).

Je to fakt dost těžké, ale naštěstí ji ještě nenapadlo posílat prachy nějakému dementovi. Ovšem stejně tak odmítá navštívit v případě problémů lékaře, meditací by nejspíš léčila i zlomenou nohu...:-(

Soucítím s vámi. Neměli by takto postižení partneři založit nějaký klub ztracených duší (to jsem já, anžto se odmítám bavit s anděly)? Mohli bychom pořádat intelektuální meditační sedánky, abychom pochopili, oč vlastně jde.

A v případě neúspěchu bychom si aspoň ožrali držku...;-D

0 0
možnosti
AT

Tohle nedopadne dobře. Buď rozchod nebo totální pasivita a podřízení se. Jo a jestli si někdy prosadí, že dítě se bude léčit klasicky a ne přes anděle strážné, ať se připraví na to, že jakékoliv zdravotní potíže až do plnoletosti dítěte budou dávané za vinu jeho jedinému neuváženému rozhodnutí.

1 1
možnosti
KS

K27a16r28e82l 13S54o34v78a

28. 5. 2014 12:51

Nejhorší je, že takoví lidé jsou přesvědčeni, že právě oni prohlédli a vědí, jak to ve skutečnosti je, a na nás se dívají pohrdavě, protože jsme ti, kteří chodí slepě jako ovce k těm vrahům v bílých pláštích, kterým jde jen o prachy.

A že hodinka posezení s léčitelkou stojí i dva litry, to už je naprosto v pořádku.

2 0
možnosti

No tak dobrý fleky u církve jsou již většinou obsazeny, tak to prostě jiní čimani zkouší takhle;-D

0 2
možnosti
KK

??? partnerky se zhlédli ???

Řeknu vám, to je mazec.;-D

0 0
možnosti

No aspoň máte změnu, že neopravujete jen na 1. stupni;-D

1 0
možnosti
VK

Mno - mít tohle doma, tak si sbalím a mizííííííím...

0 0
možnosti
OK

Jde na to koukat různě. Chápat to jako nemoc partnera, nebo jeho svobodné rozhodnutí jít jinou cestou? Je schopen si racionálně uvědomovat, co dělá? Mám šanci něco pro něj udělat, nebo je pro mne a především pro děti (což ale rozvod nemusí vyřešit) se takové osobnosti vzdálit?

0 0
možnosti
AO

A97l45e12n94a 10O64u82z86k82á

28. 5. 2014 12:07

On tenhle "obor" není jednoduchý. Na každém šprochu pravdy trochu, ale zase všeho s mírou... taky jsem tím procházela - tu a tam si rozbila hubu (pardon, ale bylo to tak), lecos jsem odkopala rovnou..... Oblbování, marketing a pitomost tady platí v mnohém.... jenomže na spoustě "nehmatatelných" věcí je mnoho skutečnosti - jenomže na to si každý musí přijít sám, vlastní zkušeností - jinak je to jenom snůška blábolů.. :)

2 0
možnosti
RP

Na některém šprochu je pravdy jen tolik, že nezištný rádce potřebuje peníze teď hned ;-D Ale dobře Vám tak, jestli tomu věříte byť jen trošku.

1 0
možnosti
ZB

Ač jsem také žena, celá slavná esoterika mě srdí. Kamarádkám vždy říkám, že pokud mají potřebu víry, mše je každou neděli v osm. Ale tohle moderní zaříkávání je dle mého názoru nebezpečné. Mé kamarádce nějaká vědma sdělila, že její trable v partnerských vztazích mají původ v jejím minulém životě, kdy byla muž a nechovala se k ženám hezky. Vžyť je to, probůh, nebezpečné podkládat takové nesmysly. To když ji partner začne mlátit, tak ona si to vlastně zasloužila minulým životem? Tak to má jako snášet?Takové bláboly by měly být trestní.

8 0
možnosti
OK

Mnoho lidských osobností je alespoň za určitých okolností (ideální příležitostí jsou zdravotní obtíže, těžká životní situace, prožité trauma apod.) schopno podlehnout psychické manipulaci na duchovní (transcendentní) bázi. 

Platí to zejména pro agnostiky (což jsou i mnozí tzv. ateisté, kteří ve skutečnosti ateisty nejsou), lidi hledající i nábožensky spíše vlažné, lidi s nedostatečně rozvinutou schopností kritického myšlení, lidi dlouhodobě emočně strádající, lidi s potřebou se odlišit, žít "alternativně", lidi dlouhodobě duševně nějak narušené atd.

Obrana proti takovému psychickému podrobení či podřízení člověka, které jej do značné míry zbavuje vlastní identity a schopnosti svobodně jednat, je spíše prevence. Jakmile se člověk stane už závislým na sektě, léčiteli či jiném "duchovním" manipulátorovi (kam neřadím většinu "pastýřů" tradičních náboženství, hlásajících svobodnou vůli a nevnucujících člověku jedinou možnou cestu), je často již pozdě. Psychiatrická léčba a psychoterapie je možná teprve tehdy, překročí-li jednání člověka hodně daleké hranice ohrožování druhých, nebo je-li postižený obdařen náhledem a je schopen alespoň trochu si uvědomit nesprávnost své cesty.

Jistá forma obrany i určité dodatečné argumentace proti těmto společenským parazitům je odlišení těch, kteří pomáhají či nabízejí duchovní oporu pouze a jenom nezištně, kteří nevnucují, ale nabízejí, kteří povzbudí namísto aby strašili, kteří mohou povznést, ale bez euforie, kteří respektují a ctí individualitu a lidskou osobnost jako takovou, kteří nejednají jako majitelé pravdy. Ti zbývající jsou nebezpeční a měli bychom se jim vyhýbat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik