Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Vyborne a presne napsane. Palec nahoru R^ od byvaleho operatora a technika prehledoveho radaru PVOS.

Olserovy paranoidni blaboly jsou k smichu. Tedy - byly by k smichu, kdyby se nejednalo o takovou tragedii.

0 0
možnosti

Dík!

Konečně slušný člověk, který nelže!

:-)

0 0
možnosti
ČP

Velmi dobrý článek. Potřebný už tím, že se téměř úzkostlivě vyhýbá všem negativním politickým spekulacím . Díky za nějR^.

1 0
možnosti

Pěkný článek s hromadou technických informací, s tím se dá těžko polemizovat :-)

Co mě ovšem trochu zaráží, že má tak nízkou karmu 34,85, když blog B. Ošnera má 44,64 :-(

1 0
možnosti

Ano, to mne také překvapuje!

Na těchto blozích se dostává vysoké karmy těm, kteří se svým myšlením zapomněli v předlistopadové éře, kteří nenávidí Evropskou unii, kteří nenávidí NATO a kteří nenávidí USA. Proč asi?

?

1 0
možnosti
JR

J76a21n 44R79á50ž

20. 7. 2014 14:12

Nechci polemizovat s obsahem článku, jež považuji za text někoho, kdo problému rozumí.

Přesto si dovolim něco dodat:

1) Území je pod bedlivou a důkladnou kontrolou zpravodajských družic, i pozemních zpravodajských a leteckých výzvědných systémů jak USA,tak Ruska. Např letadla Avax létají od začátku konfliktu nad Bulharskem i Černým mořem, stejně tak ruské špionážní letadla létají u hranic s Ukrajinou a oblast je v zóně jejich radarů. Zpravodajci obou zemí mají tak  zcela jistě naprosto přesně údaje, odkud byla raketa vypálena i jakého typu byla. Vzhledem k tomu, že podle veřejně dostupných zdrojů,je  raketový systém BUK umístěn na třech vozidlech značných rozměrů (délka přes 10m) je tedy nepravděpodobné, aby obě strany nevěděli, kam byl systém z oblasti odvezen.

2) USA, alespoň z nových projevů Obamy i Clintonovè se dá dovodit, mají důkazy, že raketa byla vypálena "separatisty",ale nemohou prokázat, odkud systém vzali. A tak jen mlží a trefují se bezzubě do Putina. Vzniká také dojem, že obě strany, v souvislosti s vývojem na Ukrajině, mají na sebe informace, které není vhodné zveřejňovat a drží se vzájemně v šachu. Mimo CIA a FDB nikdo neví výsledek Snowdenova "vytěžení" ruskými tajnými službami. Na to nezapomínejme!

A proto nechejme se překvapit, jak se bude situace dál vyvíjet.

1 0
možnosti

Jistě! Putin i Obama díky svým tajným službám a díky družicím nad našimi hlavami jednoznačně ví, kdo je vinen, ale nejspíš nám to nesdělí, a využijí toho ve své studené válce mezi sebou. Putin s Obamou kooperují víc než si dokážeme představit. Musí kooperovat!

1 0
možnosti

Myslím, že většíně lidí je celkem jasné, komu se ten průšvih povedl (respektive, kam vedou veškeré stopy)

Rusofily nepřesvědčíte ani písemným doznáním Putina. Vysvětlili by Vám, že byl telepaticky ovládán amíky.

6 0
možnosti
MS

Perfektní shrnutí. R^ R^

5 1
možnosti
Foto

amatérský článek s předem vyhraněným názorem autora nelze brát vážně - nutno vyčkat výsledků vyšetřování, ktré, doufejme, nepovede vojenská junta ale nezývislý arbitr

1 10
možnosti
SS

No separati se zatim velmi snazi, aby se nedalo co vysetrovat ... to tez o necem svedci.

7 0
možnosti
JK

Vyjděme ze sestřelení iránského letadla a zároveň připusťme pracovní hypotézu, že malajsijské letadlo sestřelili separatisté.

Kapitán fregaty prý podle závěru vyšetřování jednal správně, protože sestřelením podezřelého letounu chránil loď. Tudíž separatisté také jednali správně, protože sestřelením podezřelého letounu chránili své vojáky.

Dále závěr vyšetřování obsahoval upozornění, že Irán musí nést zodpovědnost za "rizika vyplývající z provozování osobní letecké dopravy v těsné blízkosti válečného konfliktu. Tudíž se dá říci, že Ukrajina ditto.

Fregata byla při sestřelu letadla 4 kilometry ve výsostných vodách Iránu, kde neměla, co dělat. Sám kapitán připustil, že reakce, která je tam zavedla, byla poněkud přehnaná. Přesto dostal vyznamenání.

Ne že bych nějak stranil separatistům nebo komu, ale rád bych, aby různí fanatici jako je tady pan Beránek, který rovnou každého, kdo nesouhlasí s jeho světonázorem, onálepkuje soudruhem, měřili stejným metrem.

Sestřelení civilního letadla je samo o sobě dost velké neštěstí. Ale odsuzovat jednoho a zároveň hájit jiného, který udělal to samé, to nesvědčí ani o velké inteligenci, ani o nějaké větší empatii. To svědčí jen o fanatismu.

4 2
možnosti
SS

Jde o to, ze iranske letadlo se priblizovalo ve stretnem kursu (a vcelku nizko) vuci krizniku v dobe probihajici vojenske operace a lod se snazila to letadlo kontaktovat ... 

.

U letadla nad Ukrajinou - nikdo se ho nesnazil kontaktovat, a letadlo vylo ve vysce, kde vojenska letadla (krome spionaznich) bezne neletaji.

4 3
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik