Diskuse

Teror

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J29i74r34i 11K79r15c21k58a

13. 10. 2014 0:01

První naše televize byla Tesla Mánes .do dnes pamatuji na Apolo a přistání Američanů na Měsíci,Pak přišla normalizace a byl konec.JK

0 0
možnosti

Tesla-Kriváň,první bedna v domě,obrazovka o málo větší než pohlednice.jeden jediný program.Hrozně jsem nenáviděl hudební pořady,zato království divočiny,to bylo něco.Jenže tento zázrak techniky fungoval tak do osmi večer,poté začal obraz šednout,až nebyl k rozeznání.To samé v neděli dopoledne.Vysvětlení bylo vcelku jednoduché,vlivem el.topení v domech a nedělního vaření pokleslo napětí v síti na nějakých 180 V a bylo vymalováno.Je pravda,dnešním přístrojům to až tak nevadí,ale jsou zase jiné věci.Zvuk z plastové kisny je daleko horší,než z pěkné dřevěné skříňky a kouzlo vzadu svítících elektronek je také pryč.A hlavně tenkrát neexistovaly různé stupidní seriály jako dnes.A zatím co píši,vedle mne běží zprávy na ČT 24,v televizoru,kterému nevadí pokles napětí,ale ten filodendron by se na něj také vešel a zvuk poslouchám přes zesilovač a klasické dřevěné bedýnky.

0 0
možnosti

;-D Karma R^ Celkem dobře si pamatuji, když nám tátův známý zámečník svařil anténu na příjem Druhého programu televize. To byl doma svátek - DVA !!!  dva programy. A ta potvora Tesla Orava - určitě nebyla z masivu, ale z nějaké dřevotřísky. A obraz na ni skákal zhruba co půl roku. Ze začátku stačil "technický poklep" ale pak už se musela vyměnit jakási elektronka - PCL 75 (nebo tak nějak, už si to přesně nepamatuji) :-)

0 0
možnosti

Já mám pocit, že tehdejší televizory potřebovali do opravny dvakrát za rok. Naštěstí jsem měl v práci dva kolegy, kteří "tomu rozuměli". Každý měl určitý okruh domácností, kam si ho občas pozvali. Vlastně ty poruchové bedny pomáhaly vytvářet jakousi vzájemně se podporující skupinu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS