Diskuse

Islám v České Republice nech ... nechme mluvit!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K závěru: Pokud se Vám podaří přesvědčit všechny muslimy, aby pochopili to, co myslíte a aby upustili od středověkých praktik islámu, věřte, že Nobelovka za mír Vás nemine, jakož i výrazy díků ze všech koutů světa.

Také to zkuste u naší jisté etnické menšiny, která se vyznačuje alternativním postojem k majetku jiných občanů a i k práci. Řád Bílého lva za úspěch minimálně!

Doporučuji shlédnou film Království (byl včera v TV), je ke stažení na uložto (The Kingdom, z r. 2007, dabing). Pojednává o skupině expertů FBI, která má v SA vyšetřit teroristickou akci. Ukázka, jak nesmiřitelné názory panují mezi samotnými Saudy, přičemž lze tento stát považovat za velmi civilizovaný.

0 0
možnosti
VP

"...tak zatím ve jménu Islámu nebylo zpácháno zdaleka tolik zla, co ve jménu těch dvou zbývajících ateistických náboženství..."

Když pominu to "zpácháno", co je to, prosím Vás, ateistické náboženství?

2 0
možnosti
PP

Ateismus se nekdy oznacuje jako vira, vira v definitivnost overitelnosti ;)

0 0
možnosti
AK

"Křesťanství by podle mne mohlo být stále dost podobné islámu, pokud by nepřišel kdysi Nový Zákon, který podstatně utlumil ten Starý.. .." To je nějaké zmatené :-P

2 0
možnosti
MH

Myslela jsem tím fakt, že Nový Zákon nejenže zjemňuje mnohé tvrdé tresty a učení toho Starého, ale dokonce ho v mnoha částech vlastně popírá. Starý Zákon mně osobně přišel v některých pasážích jako docela krutá kniha a pokud by se někdo řídil výkladem některých jeho částí doslova, mohl by klidně být označen za člověka nebezpečného pro současnou demokracii.

1 0
možnosti
MO

Ještě si neodpustím - častěji Abbáse do televize. On se už postará o to aby se dalším lidem otevřely oči co je islám zač ;-D

3 0
možnosti
MO

Já se hlásím k tomu že jsem odpůrce islámu, stejně jako jiných totalitních ideologií. Zřejmě se s Vámi neshodnu na všem co píšete, ale Váš pokus věci pojmenovat vidím jako poctivý a otevřený. Poctivá diskuse bez předsudků a osočování -toho je jako šafránu... proto za mne palec nahoruR^. A karma:-)

2 0
možnosti
KJ

K84a23r92e34l 84J51a17n81d52a

30. 1. 2015 22:36

Velmi dobře shrnuto a karma. Když se v Evropě řešilo volební právo žen, nebyli to liberálové, kdo prosazoval dvojí metr. Dnes už si takový "spor" ani pořádně nedokážeme představit v barvách; ale jak sama píšete, současná pluralitní demokracie dává paradoxně tolik otevřené, svobodné společnosti na frak, a konzervy tak pro změnu fungují jako kompenzační nástroj hodnot, které jsou relativizovány přes míru svobody nás všech, i muslimů.

Doporučuji rozhovor s Petrem Robejškem, pokud jste ještě neslyšela:

http://video.aktualne.cz/dvtv/dvtv-22-1-2015-reakce-na-extremismus-recko-particka/r~9a4bd098a26411e49bec0025900fea04/

1 0
možnosti
Foto

Křesťanství není ani zbla podobné islámu, protože křesťanství vychází z Bible, která dílem v ypráví příběhy už z dob Sumerů, vypráví příběhy, které mají reálný podklad a které byly i archeologickými vykopávkami potvrzeny. Korán  byl Mohamedovi zjeven Bohem- Alláhem, prostřednictvím archanděla Gabriela a jsou to krátká kázání, která  byla dána Bohem.

2 0
možnosti
MO

Hlavně je rozdíl mezi osobnostmi a morálními vzory - která mají tato učení v základech. Mezi Ježíšem a Mohamedem je rozdíl jako mezi dnem a nocí.

1 0
možnosti
PS

Dobrý postřeh a karma. Stejně jako komunisti se nikdy nenechají veřejně dotlačit k prohlášení o vrahovi Gottwaldovi, Leninovi ap. a média jim většinou nedokážou položit jednoznačnou otázku s tím, že trvají na jednoznačné odpovědi, tak podobné to bude určitě u muslimů. Veřejné diskuze v médiich, ale s lidmi, kteří umí pokládat otázky a trvat na odpovědích a mají o věci přehled aby mohli diskuzi vést. Tam se tato ideologie odkope, protože některé věci ,které nejsou absolutně kompatibilní s normálním demokratickým a svobodným systémem, ty se v diskuzi projeví a pak by měl nastoupit stát a jednat dle zákona. Problém bude asi získat ten prostor ve sdělovacích prostředcích.Podle nedávného Hydeparku a Máte slovo s p.Jílkovou to vypadá spíš obráceně.Média se snaží být tak hrozně vyvážená. až občas ztrácejí logiku věci.

3 0
možnosti
Foto

Tak komunisté se zcela jistě nechají veřejně dotlačit k prohlášení, že Lenin či Gottwald jsou vrazi. Cíl je vším, hnutí je ničím. Podceňujete jejich pružnost.  Jenom je musí ještě předtím vyloučit z partaje. Tedy komunistů se musíte napřed zeptat, zda-li to,  co tito koryfejové dělali, náhodou nezasluhuje nejvyšší stranický trest.

0 0
možnosti