Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K závěru: Pokud se Vám podaří přesvědčit všechny muslimy, aby pochopili to, co myslíte a aby upustili od středověkých praktik islámu, věřte, že Nobelovka za mír Vás nemine, jakož i výrazy díků ze všech koutů světa.

Také to zkuste u naší jisté etnické menšiny, která se vyznačuje alternativním postojem k majetku jiných občanů a i k práci. Řád Bílého lva za úspěch minimálně!

Doporučuji shlédnou film Království (byl včera v TV), je ke stažení na uložto (The Kingdom, z r. 2007, dabing). Pojednává o skupině expertů FBI, která má v SA vyšetřit teroristickou akci. Ukázka, jak nesmiřitelné názory panují mezi samotnými Saudy, přičemž lze tento stát považovat za velmi civilizovaný.

0 0
možnosti

"...tak zatím ve jménu Islámu nebylo zpácháno zdaleka tolik zla, co ve jménu těch dvou zbývajících ateistických náboženství..."

Když pominu to "zpácháno", co je to, prosím Vás, ateistické náboženství?

2 0
možnosti

Ateismus se nekdy oznacuje jako vira, vira v definitivnost overitelnosti ;)

0 0
možnosti

"Křesťanství by podle mne mohlo být stále dost podobné islámu, pokud by nepřišel kdysi Nový Zákon, který podstatně utlumil ten Starý.. .." To je nějaké zmatené :-P

2 0
možnosti

Myslela jsem tím fakt, že Nový Zákon nejenže zjemňuje mnohé tvrdé tresty a učení toho Starého, ale dokonce ho v mnoha částech vlastně popírá. Starý Zákon mně osobně přišel v některých pasážích jako docela krutá kniha a pokud by se někdo řídil výkladem některých jeho částí doslova, mohl by klidně být označen za člověka nebezpečného pro současnou demokracii.

1 0
možnosti

Ještě si neodpustím - častěji Abbáse do televize. On se už postará o to aby se dalším lidem otevřely oči co je islám zač ;-D

3 0
možnosti

Já se hlásím k tomu že jsem odpůrce islámu, stejně jako jiných totalitních ideologií. Zřejmě se s Vámi neshodnu na všem co píšete, ale Váš pokus věci pojmenovat vidím jako poctivý a otevřený. Poctivá diskuse bez předsudků a osočování -toho je jako šafránu... proto za mne palec nahoruR^. A karma:-)

2 0
možnosti

K39a98r86e56l 72J41a36n30d78a

30. 1. 2015 22:36

Velmi dobře shrnuto a karma. Když se v Evropě řešilo volební právo žen, nebyli to liberálové, kdo prosazoval dvojí metr. Dnes už si takový "spor" ani pořádně nedokážeme představit v barvách; ale jak sama píšete, současná pluralitní demokracie dává paradoxně tolik otevřené, svobodné společnosti na frak, a konzervy tak pro změnu fungují jako kompenzační nástroj hodnot, které jsou relativizovány přes míru svobody nás všech, i muslimů.

Doporučuji rozhovor s Petrem Robejškem, pokud jste ještě neslyšela:

http://video.aktualne.cz/dvtv/dvtv-22-1-2015-reakce-na-extremismus-recko-particka/r~9a4bd098a26411e49bec0025900fea04/

1 0
možnosti
Foto

Křesťanství není ani zbla podobné islámu, protože křesťanství vychází z Bible, která dílem v ypráví příběhy už z dob Sumerů, vypráví příběhy, které mají reálný podklad a které byly i archeologickými vykopávkami potvrzeny. Korán  byl Mohamedovi zjeven Bohem- Alláhem, prostřednictvím archanděla Gabriela a jsou to krátká kázání, která  byla dána Bohem.

2 0
možnosti

Hlavně je rozdíl mezi osobnostmi a morálními vzory - která mají tato učení v základech. Mezi Ježíšem a Mohamedem je rozdíl jako mezi dnem a nocí.

1 0
možnosti

Dobrý postřeh a karma. Stejně jako komunisti se nikdy nenechají veřejně dotlačit k prohlášení o vrahovi Gottwaldovi, Leninovi ap. a média jim většinou nedokážou položit jednoznačnou otázku s tím, že trvají na jednoznačné odpovědi, tak podobné to bude určitě u muslimů. Veřejné diskuze v médiich, ale s lidmi, kteří umí pokládat otázky a trvat na odpovědích a mají o věci přehled aby mohli diskuzi vést. Tam se tato ideologie odkope, protože některé věci ,které nejsou absolutně kompatibilní s normálním demokratickým a svobodným systémem, ty se v diskuzi projeví a pak by měl nastoupit stát a jednat dle zákona. Problém bude asi získat ten prostor ve sdělovacích prostředcích.Podle nedávného Hydeparku a Máte slovo s p.Jílkovou to vypadá spíš obráceně.Média se snaží být tak hrozně vyvážená. až občas ztrácejí logiku věci.

3 0
možnosti
Foto

Tak komunisté se zcela jistě nechají veřejně dotlačit k prohlášení, že Lenin či Gottwald jsou vrazi. Cíl je vším, hnutí je ničím. Podceňujete jejich pružnost.  Jenom je musí ještě předtím vyloučit z partaje. Tedy komunistů se musíte napřed zeptat, zda-li to,  co tito koryfejové dělali, náhodou nezasluhuje nejvyšší stranický trest.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik