Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ano, i v bojích se dělají chyby, jak by mohl potvrdit kapitán americké fregaty, který nechal sestřelit civilní let z Iránu, byť měl k dispozici nejlepší dostupnou techniku.

3 2
možnosti
MB

Akorát si soudruhu o tom něco přečti, byla to velmi nešťastná shoda okolností, USA to vyšetřili i přiznali. Ten velitel co nařídil odpal tam bylo konstatováno že postupoval správně.

Karneval demagogie to srovnávat s tím že ksindl Putin dodá separatistům systém schopný sestřelovat civilní letadla ve výškách nad 10 km a ti to hned po zapnutí použijí na setřelení prvního letadla.

2 2
možnosti
Foto

Autor píše, že nad místem pádu přelétaly stovky civilních letadel a pak se zmiňuje o hlupácích, kteří se nechali zlákat k sestřelení letadla, o kterém se domnívali, že je ukrajinské, protože přilétalo ze západu. Když bude nad hlavou nebe s koridorem civilních letů, tak všichni pod ním musí být v obraze a sotva lze čekat, že jen tak z plezíru vypálí separatisti raketu, když jim by to nejméně prospělo. Sestřelení civilního letounu prospěje Západu a tam bych napřel pozornost.

2 10
možnosti
Foto

Tak to jsem měl pravdu, když jsem říkal, že ten zastřelený novinář v autobuse těch matek z Ukrajiny prospěl separatistům.:-/

1 0
možnosti

P64e45t33r 59Š62t62ě46c93h

19. 7. 2014 21:09

a) Jak jste napsal, na křídlech letadla by zanechala kulovité otvory s okraji prohnutými dovnitř (pozoruhodné je, že střela vzduch – vzduch má poněkud odlišný účinek a otvory jiný tvar; taktéž by se nacházely na specifických místech), pozoruhodné to není, je to dáno zcela jiným typem hlavice a bohužel na žádné fotce tyto kulovité otvory na žádné části, co zůstala v celku nejsou a že těch fotek velkých částí vnějšího pláště už na netu je. 

b) Než byl twitterový účet odstraněn, jednalo se dle starších  příspěvků o španělsky hovořícího dispečera ukrajinského ŘLP

c) na příslušný fligth trackerech se můžete  naopak přesvědčit, že přes Doněck naopak nelétal nikdo, všichni striktně ve vzdálenosti větší než 100km severně nebo jižně přes Azovské moře, jsou tam uložené trasy několik měsíců zpět, to co Vám na malé mapě může připadat těsně vedle je při přiblížení dostatečně bezpečná vzdálenost

d)k termínu hluboko v separatistickém území bych  upřesnil, že území ovládané separatisty má už nějakou dobu ze západu na východ méně jak 50km, území kde letoun dopadl je naopak přesně hranicí, kterou ovládá v daný den ten kdo tam zrovna dojede autem, proto zrovna v těchto místech probíhají boje, hluboko v separatistickém území se logicky UA armáda nepohybuje a ukrajuje po obvodu vesnici za vesnicí, to spíše svědčí při dopředné rychlosti letounu na sestřelení ještě před hranicí

e)dosah systému je jedna věc, radiolokátor, který je součástí samohybného zařízení má dosah 85km, raketa dolet 25km, ničivý účinek tříštivé nálože je 17m

f) pokud tvrdíte, že separatisté se vskutku nechali vyhecovat vlastními úspěchy v sestřelování ukrajinských letadel, tak bych pro vyvážení přidal, že den před tím ukrajinská bezpečnostní rada obvinila Rusko, že jeho stíhačku sestřelila ruská stíhačka na území Ukrajiny, tudíž pokud se den před tím o ni nedokázala UA protivzdušná postarat, museli dostat takovou sodovku, že bych se nedivil, kdyby druhý den sestřelili vmžiku cokoliv co se objevilo kus od ruské hranice

5 3
možnosti

P19e31t68r 50Š70t43ě21c20h

19. 7. 2014 21:15

jenom pro zajímavost měřítek, vystoupání té rakety do 10km trvá cca asi 13s, za tu dobu ten boeing uletěl skoro 3km

1 0
možnosti
IH

Díky za dobré shrnutí. Panem Olšerem, Řezníkem, Nigrinem a Mackem se neobtěžujte. To je takový zdejší kolorit.

15 0
možnosti
IH

Do výše uvedeného klubu patří ještě paní Kočí.

8 0
možnosti
ZK

Z32d58e58n53a 12K90o95č35í

19. 7. 2014 20:48

Je vidět, že  tentoblog nepsal  profesionální odborník,protože ten by takovou hloupost nemohl napsat a pokud ano, tak to není odborník.

První  ¾  – jen obecné fráze a zbytek jen dohady. Takto hloupěby se člověk, který tvrdí, že se 20 let zabývá letectvím, jako svým hobby,neměl vyjadřovat.  

Pan Olšer dává ke svým komentářům notnou dávku svéhoosobního přesvědčení, ale vy nedokážete ani toto.  Kromě dohadů zveřejňujete ještě zavádějící anepravdivé údaje a své dohady stavíte na roveň faktů.  Z těchto důvodů lze i tu vaši oslavnouklaku postavit na stejnou úroveň, když ani tuto vaši bídnou vypovídací úroveň není schopna poznat. !!;-)

4 20
možnosti
IH

Rusofilúm tady i na novinkách tečou nervy.

Tak konečně uznejte, že je to neobhajitelné.

11 3
možnosti
Foto

Konečně jeden článek bez konspirací a dalších psychických úletů...

12 0
možnosti
Foto

Velká poklona, nejlepší článek  o této letecké katastrofě co jsem zatím četl.

Rad vidím, když někdo používá fakta a ne svojí bujnou fantazii a osobní antipatie.

15 1
možnosti
OM

Téměř naprostý souhlas, snad jen ty odkazy na pana Olšera nebyly nutné, protože ten žije v jakémsi paralelním světě (spolu s p. Vyvadilem). Tak trochu nesouhlasím s tím, že BUK mohli obsluhovat nějasí záložáci, není to tak jednoduché, pokud cíl letí na okraji dostupnosti systému. S kolegou jsme dospěli k nějakým 40-50 vteřinám, ve kterých musel být systém aktivován a vypálena raketa (kdysi jsem sloužil na KUBu, předchůdci BUKu, proto se snažím dosavadní informace filtrovat), Podle mě souhlasí poslední verze, že totiž BUK ovládali jacísi specialisté.Proč učinili to, co učinili, je jiná otázka. Ale osobně nezavrhuji i teorii jednoho velmi nešťastného výstřelu. Náhoda může být krutá, jak ostatně dosvědčují každý rok myslivci.

9 0
možnosti

Tady je ta klíčová zpráva z 16.6. 2014:

"Vedení Luhanské a Doněcké republiky ve snaze uchránit civilní obyvatelstvo od těchto hrůz vyhlásilo bezletovou zónu nad oběma republikami"

0 8
možnosti
OM

Jaké vedení, jaké republiky? Po území se potulují po zuby ozbrojené skupiny žoldáků, kterým nikdo nevelí.

Na druhou stranu - pokud chtěli separáti dosáhnout bezletové zóny, cíl byl splněn na 100%.

15 1
možnosti
MS

Zasloužená Karma s velkým K.

7 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik